Muslim Senter Furuset tilbyr et bredt spekter av tjenester og fasiliteter for det lokale muslimske samfunnet som begravelse tjenester, ekteskap inngåelse (Nikah), familierådgivining fra Islamsk perspektiv og mottak av besøk av skoler og andre.


EKTESKAP (NIKAH)


Muslim Senter Furuset er en offentlig godkjent vigsler. Det betyr at du kan henvende deg til oss i forbindelse med ekteskapsinngåelse. Vi hjelper deg med informasjon og veiledning for å få alt det formelle papirarbeidet på plass. Husk at papirene skal godkjennes av det offentlige, som har en viss behandlingstid. Vær derfor ute i god tid!

For at prosessen med nikah/vigsel skal kunne gjennomføres på en forsvarlig og smidig måte, har MSF utarbeidet en sjekkliste. Vennligst sørg for at følgende ting er ordnet: Prøvingsattest, MSF sender original prøvingsattest til folkeregisteret. Uten prøvingsattest gjennomføres ikke nikah / vigsel (Søk om prøvingsattest fra skatteetaten (her). Forventet behandlingstid er minst 2 til 3 uker. Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder fra utstedelsesdato.

Husk å medbringe mahr (medgift)
Familier og to vitner MÅ være tilstede
Kopi av legitimasjon av brud og brudgom seg samt to vitner. Bruden/brudgommen kan få utskrift av opplysninger (Vigselsattest) fra folkeregisteret. Kontakt: Forstander Mohammad Akram Raja 928 27 396 eller send mail til info@muslimsenterfuruset.no.

UNDERVISNING


Vinterklasser:
fredag 16:30 - 18:30
lørdag 12:00 - 15:30
søndag 12:00 - 15:30

Sommerklasser:
fredag 17:00 - 19:00
lørdag 12:00 - 15:30
søndag 12:00 - 15:30

SKOLEBESØK


Gjennom hele året får vi besøk fra ulike skoler og institusjoner. Moskeen tilbyr guidede turer for skoler og lokale organisasjoner, mange tidligere besøkene skoler og organisasjoner har funnet slike besøk svært lærerikt og nyttig. Vi arbeider kontinuerlig med å bygge, vedlikeholde og styrke vårt forhold til hele samfunnet ved å ha en åpen dør til ethvert individ, skole eller organisasjon som ønsker å besøke oss.

Antrekk & Kleskode:

Alle voksne besøkende og barn 8 og oppovert bes om å bruke full lengde, beskjedne, rene og løstsittende klær. Minimumskravet er å tildekke nakne bein og armer.
For å berike besøket og opplevelsen bes kvinner om å ta på seg skjerf på hodet og menn bes om å bruke lue. Disse hodeplaggene kan lånes av moskeen.

Bestilling av besøk:

Vi må ha varsel om besøk minst en uke i forveien, slik at vi kan gjøre de nødvendige tilpasningene og avtalene med imamen og andre. Vi har to hovedverter for å ta i mot skoler og grupper i ulike aldre.
For å bestille et besøk, ta kontakt med moskeen på: 97 00 22 27 eller email oss på info@muslimsenterfuruset.no